Öğrenci İşleri Birimi

Görevi : Birim Sorumlusu/ Görevli Personel
Üst Yönetici/Yöneticileri : Müdür /Enstitü Sekreteri
Astları :

Sınav yaparak aldığımız  öğrencilerin kayıtlarının yapılarak elektronik ortamda (Öğrenci Bilgi Sisteminde) güncelleştirilmesi. İlk kayıt öğrencilerinin not kütüklerinin hazırlanması.

Her eğitim-öğretim başında askerlik çağına gelen tüm erkek öğrencilerin askerlik belgelerinin öğrenci bilgi sisteminden çıkartılarak posta ile askerlik şubesine gönderilmesi

Enstitümüz öğrencilerinin kimliklerine bandrol yapıştırılması..

Öğrencilerin günlük sözlü sorularına cevap verilmesi, öğrencilerin öğrenci belgesi, transkript ve erkek öğrencilerin askerlik belgesi isteklerini çıkartılarak hazır hale getirilmesi.

Haftalık Enstitü Yönetim Kurulu kararlarının öğrenci kütüklerine ve öğrenci bilgi sistemine işlenerek  öğrencilere cevaplarının yazılı olarak posta yoluyla ve panoda bilgi olarak verilmesi.

Öğrencilerin  dilekçelerine ve Enstitü görüş isteklerine günlük cevap verilmesi.

Kurumlardan gelen öğrenci ile ilgili yazılara cevap verilmesi.

Eğitim-Öğretim başında öğrencilerimize burs duyurularının ilan edilip kazanan öğrencilerin listelerinin hazırlanarak birimlere gönderilmesini sağlamak.

Kredi Yurtlar Kurumundan istenen Enstitümüz tüm öğrencilerinin başarı durumlarını gösterir bilgilerin  güncelleştirerek gönderilmesini sağlamak

Öğrenim harç borcu olan öğrencilerin yazışmalarının,duyurularının yapılması ve  ilgili yönetmelik gereği işlem yapılmak.

Yüksek Öğretim Kurumu’ndan gelen öğrenci istatistikleri ile ilgili Ö1-Ö2 formlarının düzenlenerek gönderilmesini sağlamak.

Enstitümüz sınavları sonunda tüm öğrencilerin öğrenci kütüklerindeki notları öğrenci bilgi sistemindeki transkript notları ile karşılaştırmalarının yapılmalarını sağlamak.

Öğrencilerin sınav  İtirazlarında  İtiraz Formlarının öğrenci tarafından düzenlenip Müdürlükten onaylattırılıp  İlgili Anabilim Dalı  Başkanlıklarına  teslim edilmesini sağlamak.

Final ve Bütünleme Sınavlarının sonunda öğrenci başarı notlarının öğrenci not kütüklerine işlenmesi ve Enstitü Yönetim Kurulu’nca mezuniyeti onaylanan öğrencilere geçici mezuniyet belgelerinin verilmesi işlemlerini yapmak.

Mezun öğrencilerin diplomalarının hazırlanması için gerekli belgelerin diploma bürosuna gönderilmesini sağlamak.

Kayıt dondurma işlemlerini yürütmek.

Bağlı olduğu proses ile üst yönetici/yöneticileri tarafından verilen diğer işleri ve işlemleri yürütmek.

Mezun olan erkek öğrencilerin askerlik belgelerini öğrenci bilgi sisteminden çıkartılarak posta ile askerlik şubesine gönderilmesini sağlamak

Kaydı silinen öğrencilerin adreslerine yazı yazmak

Filiz DİZBAY

Enstitü  Sekreteri