HEYKEL ANASANAT DALI

Yrd.Doç.Dr. Nevzat ATALAY
Heykel ASD Bölüm Başkanı
@kocaeli.edu.tr
2005 yılında açılmış olan Heykel Yüksek Lisans Programı, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında, ilk öğrencilerini almıştır. Program, “Heykel Disiplinine “ dair olan bilgi ve yaklaşımlarını uzmanlık seviyesine taşımayı amaçlamaktadır. Programa katılan adayların, çağdaş sanat sorunsallarını irdeleyebilme, disiplinler arası pratiklerle üretim gösterebilme yetkinliklerini çoğaltmaları hedeflenmektedir. Heykel disiplini ile sanat alanında yetkin üretimler sergileyen heykeltıraşlar yetiştirme amacına hizmet eden program dersleri, aynı zamanda, sanatsal üretimleri, tasarım alanına sıçratarak, uygulama alanlarının çoğaltılmasına uygun olarak yapılandırılmıştır. Program, sanat üretimlerini okuyabilen, sanat tarihi sosyoloji, felsefe ve estetikle bağlamlar kurabilen, sanat eleştirisi konusunda faaliyet gösteren, eleştirmenlerin yetişmesini, amaçları arasında bulundurmaktadır.

Anabilim Dalı ve Programlarla İlgili Duyuru ve Haberler

Güncel Kayıt Bulunmamaktadır