GAZETECİLİK ANABİLİM DALI

Anabilim Dalı Başkanı
@kocaeli.edu.tr
Programın amacı, dünyada ve ülkemizde meydana gelen değişimleri ve gelişmeleri göz önünde bulundurarak, bilimsel araştırma yapabilecek ve gazetecilik sektöründe çalışabilecek nitelikli eleman yetiştirilmesidir. Program ile iletişimin kültürel boyutlarını göz önüne alarak Gazetecilik biriminin gelişimi, önemi ve toplumsal etkilerini incelemek ve bu konularda akademik çalışmalar yapacak araştırmacılar yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Programın vizyonu; Gazetecilik bilminin kuramsal gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra, gazetecilik pratiğine de etki edecek araştırmalarla 21. yüzyılda mesleğin gelişimine katkıda bulunmak ve öğrencilerimize ülkemizde ve dünyada meydana gelen iletişimsel, toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel ve teknik gelişimler doğrultusunda bir perspektif kazandırmaktır.

Anabilim Dalı ve Programlarla İlgili Duyuru ve Haberler

Programlar